SaraIdaSofia! -

Uteebus!

Förmiddagen har tillbringats utomhus, våren är här och det är såå himla skönt :)
Loppan stortrivs ute och ville inte gå in när det började närma sig lunch, men tillslut så =)
Nu har hon nyss ätit och nu ligger damen och vilar och väntar på att hennes morfar ska komma och hämta henne! =)
Bjuder på några bilder på förmiddagens utelek :)
Ha en fin dag! pussåkram

image description

Solpaus :)

image description

Klätterapan :)

image description


image description


image description


image description


image description


image description


image description


image description


image description


image description


image description

Jag plockade en liten vårbukett som nu står på vårat köksbord :)


Vackra morgon!!

Svea slog upp sina blå lite väl tidigt idag kan jag tycka, strax före 5 vaknade damen och var helt galet hungrig!? Så jag fick springa upp och göra en flaska välling! Nu är ordningen återställd och vi sitter och myser i soffan framför jake's pirater eller vad de heter =P

Idag tänkte jag få en hel del gjort, det är planen iaf!! Uppdatering kommer allteftersom jag slutför något =P men två saker som ingår i detta är att tvätta och att städa! Återstår dock att se hur mycket jag hinner med, underbart väder verkar då dagen bjuda på :)
Svea ska ju nämligen få vara med sin morfar och busa en massa idag :) jag trodde ju egentligen att jag skulle jobba idag så då va planen så, när det sedan visade sig att jag var ledig så hade han ju planerat att vara med Svea så han ville hemskt gärna ha hon ändå och det går ju kalasbra =)


Trippelsweet

Gokväll!!
Idag har vart en himla nr söndag, solen har lyst hela dagen och vi har hunnit med massa bus! Först kalas i obbola för Alvin som fyllde hela 4 år! Sedan fick vi förbi Bodil och Micke och fick oss en kopp kaffe och lite skitsnack :) sen vidare ut till min mami och papi en sväng innan det blev middag i stan, väl hemma somnade Svea ovaggad kan jag lova :)
Nu har jag just bäddat ner mej i sängen Och har en huvudvärk from hell!! Bjuppar på en bild på sötaste Svea som sover som en stock och även en på mig där jag förövrigt ser sjukt sur ut på men jag orkade inte ta en ny så den får duga :P hoppas ni haft en mysig helg!

Imorgon är jag ledig och jag har massa fix här hemma som jag ska dona med, tell i tomorrow :) Pussåkram


Hmm, kanske borde läst på bättre

Den här dieten är en skröna eller ett riktigt horribelt skämt. För det första kommer den inte alls från ett sjukhus, som det brukar påstås. Samma diet brukar dyka upp under flera olika namn: antingen är det, precis som du nämner, de norska eller danska rikshospitalets diet, eller så brukar det hävdas att den kommer från Karolinska Sjukhuset, Huddinge Sjukhus, Sahlgrenska sjukhuset, eller något annat sjukhus i Sverige eller i USA, till exempel. I samtliga fall är det helt falskt och alla dessa sjukhus har gång på gång fått gå ut och dementera att de skulle ha något som helst med dieten att göra. Dessvärre är det många som hört talas om den här dieten och använder den, men tyvärr alltid med lika katastrofala resultat. Jag återkommer till det längre fram.

Allt som påstås om dieten är helt felaktigt. Låt mig ta några exempel:

* Det hävdas att den som följer dieten till punkt och pricka skall öka sin ämnesomsättning. I själva verket händer precis motsatsen: ämnesomsättningen och även fettförbränningen sjunker på en sådan här diet. Jag ska förklara varför:
- När man under en längre tid har ett mycket lågt kaloriintag upplever kroppen att svält råder (det gäller även om man har flera kilos övervikt). Kroppens första åtgärd då är att dra ner på ämnesomsättningen till ett minimum. Nästa steg för kroppen, om upplever svälten som ett hot mot sin överlevnad, är att bli extra noga med att spara på den typ av energi som räcker längst i en svältsituation - vilket råkar vara fett.
- Äter man därtill extremt lite fett kommer kroppen att minska sin fettförbränning ytterligare. Kroppen är nämligen smart: den känner av proportionerna av det du stoppar i dig och anpassar sin förbränning efter det.
- Följer man en extrem lågkaloridiet över en längre tid får det dessutom allvarliga hälsokonsekvenser. Det kan leda till hormonrubbningar, benskörhet, sänkt immunförsvar (i synnerhet när man följer en diet som är sammansätt på ett näringsmässigt så vidrigt och fullständigt obalanserat sätt som den här "sjukhusdieten"), depression, ätstörningar, minskad eller förstörd fertilitet med mera.
- När kroppen upplever att svält råder kommer den också att börja "kannibalisera" på sig själv genom att bryta ner muskelmassa, vilket är ett sätt att få "nödfallsenergi" för kroppen. När muskelmassan minskar minskar också ämnesomsättningen mer och mer.

Det vill säga: är det något man VERKLIGEN lyckas med med sjukhusdieten så är det att dra ner sin ämnesomsättning och fettförbränning till ett minimum!

* Det hävdas också att man snabbt går ner i vikt. Initialt stämmer det ofta, men tyvärr beror det inte (som den som hittat på dieten hävdar) på att man minskar i fettvikt. Det är för det första inte fysiologiskt möjligt att minska mer än cirka 0,5-1 kg i ren fettvikt per vecka – kroppen kan inte förbränna mer fett än så under normala förhållanden (och man kommer knappast att genomföra den här dieten och ägna sig åt maratonlopp, ultrauthållighetstävlingar som pågår över flera dygn, multisport med mera samtidigt, vilket är det som skulle kunna göra att man gjorde av med större mängder fett). Observera att detta är under helt optimala förhållanden när man gör i stort sett allt rätt i fråga om kost och träning, vilket vi redan har konstaterat att man inte gör under "sjukhusdieten". En mer trolig fettviktsminskning är därför några få hekton per vecka. Nå, vad består då resten av viktminskningen av? Jo, dels kommer kroppens kolhydratlager att tömmas och då följer även en hel del vatten med, dels kommer muskelmassa n att minska. Om vi börjar med kolhydraterna, så är det enbart negativt. Visserligen får man ofta en snabb viktminskning på grund av detta, eftersom varje gram kolhydrater binder 2-4 gram vatten. Våra kolhydratlager finns främst i musklerna och levern, men det är också viktigt att vara medveten om att hjärnan och nervsystemet endast kan fungera på kolhydrater. Äter man extremt lite kolhydrater är något av det första som händer att man blir okoncentrerad, rastlös och får sämre minne, slutledningsförmåga med mera. Det beror på att hjärnan "ropar på hjälp" och försöker ställa in kroppen på "fodersök". En längre tid utan tillräckligt med kolhydrater leder till att vi blir dumma: alla tankeprocesser fungerar långsammare, vår förmåga till syntes, slutledning, minne och fokusering minskar drastiskt osv. Musklerna blir genast mycket svagare och vår uthållighet försämras.

När vi förlorar kolhydrater och vatten märks det ofta stor skillnad på vågen och delvis även i omfång, men det är ju en rent hälsovådlig viktminskning som inte har det allra minsta med fettviktsminskning att göra. Här kommer vi till en annan lögn som är förknippad med dieten: det hävdas att om man följer dieten så kommer man att ha förhöjt sin ämnesomsättning i flera månader framöver. Vi har redan konstaterat att det enda man lyckas med är att sänka sin ämnesomsättning och fettförbränning, men del 2 av lögnen är just det där med att man skulle lyckas hålla vikten i flera månader även sedan man avslutat dieten. Det är precis tvärtom: så fort vi börjar äta mer normalt igen kommer vi att gå upp i vikt:

- Dels måste kroppen givetvis försöka lagra in de kolhydrater och det vatten den så desperat behöver för att fungera normalt.
- Dels kommer kroppen initialt även att "slurpa i sig" fett i större utsträckning än normalt, eftersom den kommer att vara inställd på att "här gäller det att lägga på sig så mycket som möjligt eftersom svält råder".
- Sedan måste vi hålla i minnet att den som genomfört en sjukhusdiet nu har en lägre ämnesomsättning och fettförbränning. Om de börjar äta som före dieten, men har en lägre ämnesomsättning än då, kommer de givetvis att gå upp i vikt – och då främst i fettvikt. Att deras fettförbränningsförmåga sjunkit förstärker denna effekt ytterligare.

* Något annat som är genomkorkat med sjukhusdieten är att de kolhydrater man SKA äta, som sockerbitar och vitt rostat bröd, hör till de snabbaste kolhydrater man kan äta. Det höjer insulinet jättesnabbt och mycket, vilket leder till ökad fettinlagring.

Så jag skulle vilja säga så här: vill man väldigt gärna misslyckas fullständigt med att gå ner i fettvikt och sedan hålla en sund vikt, och om man därtill väldigt gärna vill må maximalt dåligt under tiden och bli korkad på kuppen, då kan sjukhusdieten säkert vara ett bra alternativ.

Men om man verkligen vill lyckas gå ner i fettvikt, höja sin ämnesomsättning för att lättare kunna hålla en sundare vikt, och därtill fortsätta vara en intelligent människa med en hälsosam och välfungerande kropp, då bör man undvika sjukhusdieten och alla liknande dieter helt och istället skaffa sig sundare kost- och träningsvanor över lag.

Tur att jag bara gjort detta i en och en halv dag, detta hade kunnat sluta obra :P med andra ord, det finns inga genvägar till en sundare kropp och inte heller till sundare levnadsvanor!!
Med det sagt ska jag återgå till Lördagsmys =)


Magisk!???!

Gud så skönt med helg!! Dessutom när jag kom hem från jobbet så hade Alexander storstädat, magiskt skönt:)
Väl hemma så åkte vi till obbola en sväng och hälsade på, sedan vidare på maxi för att inhandla mat till rikshospitaletdiettjosan!
Sedan har vi tillbringat hela kvällen på berghem, kaffe och skitsnack och givetvis lets Dance i bakgrunden =D
Nu är vi på hemmaplan och Sveis sover som en stock och vi hade tänkt hyra en film :)
Bjuder på några bilder från dagens mat intag och även två bilder på mina nya tröjor :):)
Aja, Första dagen avklarad, bara tolv kvar då ;) Pussåkram trevlig helg!!

image description

Frulle!

image description

Lunchtime at work!

image description

Middag!

image descriptionimage description

Helt galet vad jag fastnade för dessa två tröjor!!


Pics

Bjuder på några bilder såhär på kvällskvisten :) bland annat på loppan från ikväll och hennes nya skor, även en bild på hur mitt hår blev :)

Sen kan jag också meddela att jag från och med imorgon har skakat han med Tessan om att vi ska köra rikshospitalets diet! Jag tvivlar på om de funkar men ska köra dom två kommande veckorna och se om det kan försvinna några kilon!! Såå om ni får arga och sura inlägg framöver så är det för att jag är sugen på något gott eller hungrig!!
Såå imorgon gäller det!! Den som fuskar får minsann springa en hel mil eller så får man punga ut med 500:- till den andre!
Heja!! uppdatering will come, lovar =)
Sovgott Pussåkram


Modeparad!

Gokväll!!
Ikväll var det ju modeparad på strömpilen och det gick finemang! Alla var så fina :) Givetvis fick en del plagg följa med hem, två tröjor till mig och en klänning till Sveis :) Himla bra! sen följde det också med lite småsaker som parfymer, shampoo, balsam :) kalas! =)
Nu är vi på hemmaplan, loppan har lagt sig och jag sitter här :) Imorgon väntar jobbet och jag har kortdag, slutar halv 3 och det känns kalas bra å sen är de heeelg :) Bäst av allt är att jag är ledig i helgen och även så måndag :) wiihooo!!
Imorgon bär det förmodligen av till häggströms i lögde, man har ju hört alla prata om detta ställe men jag har faktiskt aldrig vart där, så imorgon bär det förmodligen av dit en sväng, återstår dock och se om vi tar det på lördag istället, men under helgen iaf :)

Nu hade jag tänkt hyra en film, bädda ner mej i soffan och känna lugnet, eftersom det är total distrubution på "nya" folkbladet så måste Alex börja mycket tidigare vilket resulterar att jag får ha filmmys i min ensamhet!
Tur att det är helg imorrn!
Doooock blev ju inte helgstädningen av idag (förovanlighetensskull) såå det måste jag också hinna med att böka in under morgondagen, men de ska nog gå finemang :)

Hoppas ni haft en bra dag!! Pussåkram


Sweet!

Frisörbesöket idag gick finemang, vart riktigt nöjd faktiskt!! =) himla bra, ljust, men ändå inte för ljus utan lite mellanblond med både mörkare och ljusare inslag :) Perfekt!
Klädprövningen gick också finemang och Sveis kommer att vara sååå himla bedårande!! Linn lyckades även plocka ut en uppsättning som jag tyckte var snygg och som jag faktiskt kände mej bekväm i och det är inte det lättaste ;P men det var riktigt fint och jag undrar om inte hela outfiten till både mej och loppan kanske rent utav får följa med hem sen ;P

Ikväll har vi hunnit vara ut till min papi och hälsat på, svea fick en glass och jag fick en koppkaffe! Perfekt :)
Nu är vi åter på hemmaplan och Sveis har lagt sig och jag sitter här :)
Imorgon är jag också ledig, eller förutom ett jobbmöte på kvällskvisten, så jag och Svea ska hitta på massa bus hela dagen lång hade jag tänkt, kanske rentutav en repa på stan!? det är ju trots allt löning imorrn ;) Näe men vi får se va dagen bjuer på. Något skojj bli det iaf :)

Nu hade jag tänkt mysa ner mej i soffan och känna lugnet, kanske plocka undan lite här hemma och dona på, hade tänkt baka en brownie som Alex kunde ha med sej på jobbet så vi får väl se om det finns ork till de!
Annars blir det lugna gatan :)
Hoppas ni haft en bra dag! Pussåkram 

 


Secret plans ;D

Godmorgon!
Underbara morgon, gud så skönt att vara ledig :) Började morgonen med en tallrik fil spetsad med Kellogs redberries eller vad de heter, gud såå gott!!
Idag då, jag har ju bokat tid hos frisören, så jag ska dit klockan halv 11.. galet nice, anledningen till att jag inte ville skriva det igår var för att jag har nämligen inte sagt något till Alexander och jag ville ju inte att han skulle läsa det här ;P haha! helt enkelt för att jag tänkte se om han ens märker någon skillnad när jag kommer hem med ny färg i håret och kanske lite klippt också.. Jag tippar på att han inte kommer att märka ett knyst, eller så märker han de direkt =P Update kommer ;) mohahaha Så suprisan när han vaknar :P

Sen blir det att köra min mami till flyget och sedan ska jag och Sveis åka på Lindex och pröva lite kläder inför den kommande modevisningen på strömpilen som hon ska gå på torsdag :P Sötnöten! Kommer nog bli bra :)

Sen får vi se vad som händer under resterande tid utan dagen! Nu ska jag göra mej i ordning för dagen!
Ha en fin dag pussåkram


Sååå himla skönt!

Hej!!
Jag har vart väldigt osocial dom senaste två veckorna, förra veckan så hade vi mördarvecka vilket innebar träning alla dagar på kvällen, så efter jobbet blev de hem å äta och sedan iväg på träning, när man sedan kom hem var det duschen och sedan sängen som gällde..i veckan som var nyss så hade jag stängnings vecka och sedan träningar på kvällen och även föreläsning en kväll!
Sedan jobbade jag ju heeela helgen från 8-18 och sedan när jag kom hem så var det fotbollscup så då hann jag inte ens äta innan det var dags att bege mej på match. idag ställde jag in kvällens aktivitet som skulle ha vart att se UIK men jag kände att jag orkade bannemej inte och jag ville gärna vara hemma och göra absolut ingenting! Skönt det ibland också! Jag har ju inprincip inte vart hemma på två veckor känns det som!

Efter jobbet idag så åkte jag förbi farmor och farfar och hälsade på och även hjälpte dom med lite småsaker, när jag väl sedan kom hem så sjönk jag ner i soffan and guess what!? im still here!
Ikväll blir en riktig myskväll med alcatraz på tv'n och ljus och filten i högsta hugg! Men andra ord, inte ett skit står på schemat :) Ska bli så skönt!

Imorgon är jag ledig, onsdag likaså =)=) wooonderful!
Ska bli så himla skönt att bara få slappa och vara hemma framförallt!
Imorgon har jag några planer för dagen, update om det imorgon! ;D Can't tell u right now ;P
Nåja, nu ska jag bädda ner mej lite extra i soffan och njuta av "helg" Pussåkram!


Asocial!!

Jobbade till 18 idag sedan upp till staden för att spela match (som dock blev inställd just innan pga detta underbara väder) sedan en igen och känna några sekunders lugn, nu är det dock dags att krypa isäng för imorgon väntar återigen en lång dags jobb och likaså söndag och även måndag! Har lite svårt att hitta motivationen Meeen de får gå bra ändå!
Nu ska jag krypa isäng så jag tar mej upp imorgonbitti! Trevlig helg på er som faktiskt får ha helg, Pussåkram!!


Finally!

Äntligen har jag tagit mej i kragen och gått ner på salongliss och bokat en tid så jag ska bli fin i håret! Det var bannemej på tiden kan jag tycka! =)
Så på tisdag förmiddag ska jag dit, skönt att man ej behövde vänta sådär suuuperlänge också :)
Kalasbra! Vet inte om jag ska gå åt det mörkare hållet eller om jag ska satsa på att bli ljus igen!? help!!!
Idag har jag hunnit med MASSOR och klockan är inte ens tolv än, jag har hunnit helgstäda, tvätta, handlat och även tagit en liten promenad i det fina vädret :)

Imorgon väntar åter jobb igen och jag kan ju inte påstå att det är någon riktig helg denna helg.. Jobbar fredag, lördag, söndag och måndag till 17.30 Jippiekajej!
Men men som tur var är det inte varje helg ;P haha!
Så vi får väl se vad som hinnes med i helgen utöver jobb då dvs :P
Ha en fin dag och njut av solen innan snöstormen kommer igen!
Pussåkram
Btw, igår fick jag två arga lappar fasttejpade på bilrutan.. på en dag, låg inte på plus igår med andra ord.. Ska nog lämna bilen hemma hädanefter.. Jämt =P


My day off!

Hello!!

Jobbet idag gick finemang och det kändes skönt att gå hem tidigt för första gången denna vecka =)
På kvällskvisten har jag vart på möte med fotbollen som sedan avslutades med en förläsning av Frida Östberg! Himla intressant ändå kan jag tycka :)
Nu är jag på hemmaplan, loppan sover och Alex ska strax åka på jobbet! Imorgon är jag ledig och det känns ju väldigt skönt för sedan väntar jobb, fredag, lördag, söndag och måndag innan nästa lediga dag!
Loppan ska dock få gå på dagis imorgon en stund, jag skulle behöva städa, tvätta och hade även tänkt fara med lite skrot, så hon får vara där och busa och ha sig medans jag får lite nytta gjort här hemma!

Nu hade jag tänkt bädda ner mej i soffan och slappa innnan jag ska krypa isäng!
Hoppas ni haft en bra dag i snön! pussåkram


Bläää

Gokväll!
Jobbet idag gick bra, hade min första stängning alldeles ensammen och det gick ju vägen det med.
Nu ligger jag hemma och brist på ork/lust resulterade i en smootie till middag! Men de funka ju de
med tycker jag! Kändes mer lockande än det Alex bjöd på, nämligen parisare :P
Sen kan jag också meddela att jag har fått urinvägsinfektion.. igen, för ovanlighetens skull.. Aldrig en vinter utan detta hvete.. Jag har iaf nyss vart i stan och hämtat ut medc så nu ska de väl förhoppningsvis bli bra, men just nu ligger jag och ojjar mej och har väldigt ont i magen och febern är också här.. Inte bra!
Imorgon har jag stängning igen, långa dagar kan jag känna men som tur är så är jag ju ledig på torsdag och även tisdag, onsdag nästa vecka =) Det väger upp sena dagar och att måsta jobba var tredje helg!
Nu ska jag återgå till att kika på UFC, dricka min bärsmootie och knapra lite medc och givetvis tycka lite extra synd om mig själv!!
En sån dag helt enkelt, som tur är så har jag en sambo som är bra snäll och gör allt här hemma en dag som denna!! Guld värt! =)
Ha en mysig kväll!
Pussåkram


update!

Jag tänkte bara meddela att resultatet från en veckas hårdträning och match i helgen det känns! Mördarveckan gjorde sitt och min kropp värker en heldel ikväll kan jag lova, sen är jag öm och har ont lite extra överallt från dagens match!! Å de är inte den där vanliga träningsvärken utan min kropp är slut och värker på ett annorlunda vis! Nästan så jag överväger att proppa i mej lite alvedon =P haha!
Hockeyn är snart slut och det står 3-3, nu tycker jag SAIK ska göra ett mål så att det blir lite spänning över det hela, annars är det ju över idag och det vill vi ju inte!

Aja, var bara det jag ville ha sagt! pusshej


jäkla skit!

Så var helgen snart förbi igen!! Å den kommande veckan är ju inte mycket att se fram emot, det som står på schemat är jobb, jobb jobb och lite träning!! Wiho!
Har verkligen en dryg vecka, går till halv 6 typ hela veckan och sedan jobbar jag både lördag och söndag och måndag!! så en lång vecka väntar. Känner ju inte direkt peppen men de ska nog gå bra ändå =P

Idag har vi spelat match, finns väl inte så mycket att säga om den mer än att vi ändå gjorde det bra utifrån våra förutsättningar! Mördarveckan kändes ju utan tvekan i benen =P Hahah!
Sen fick vi besök av Emil, Tessan och givetvis Simon och My, himla trevligt!! Även om vi nu måste städa =P hahah! Tänk var tre små barn kan hitta på för bus egentligen :P

Till middag hade jag tänkt laga min spenatsoppa men pågrund av brist av lite saker så blev de inte alls så, istället blev de en supergod och nyttig smootie och några kokta ägg =P Men de funkade lika bra! :)

Nu väntar Hockey och mys med loppan innan hon ska krypa isäng och när damen somnat så väntar kanske en film och lite mer mys med mitt stora hjärta :) Pretty sweet!

Sedan har vi också planerat lite mer av våran semester, först blir det ju grekland i en vecka, sen har vi någongång av dom resterande 4 veckorna tänkt hinna med en vecka i stugan och sedan en vända på lyckseledjurpark och massa annat skoj :) Kommer bli en awesome sommar känner jag på mig :)
Nu ska jag passa på att mysa lite med Sveis innan hon ska sova!
Hoppas ni haft en bra helg! pussåkram


Grekland!

Idag har vart en himla finfin dag! började dagen som sagt ute på ludden för att sedan åka på kalas, sen bar det av till staden för att kika lite fotboll och det vart ju även seger för Sandvik! Inte dumt, vädret var ju inte på topp meen va gör det när allt kommer omkring!? =)
Nu är vi på hemmaplan och försöker tina upp och jag sitter och kollar resor till och från sthlm.. Vi åker nämligen till Grekland (kefalonia) den sista juni! Känns ju helt magiskt bra :) Gud vad jag längtar :):)
Kommer utan tvekan att bli awesome :)
Nu ska jag mysa ner mej under filten och återfå normal kroppstemp!
Pussåkraam!


Lördag!

Helgen är igång och idag har vi mycket på schemat =) Kommer nog bli en himla bra dag!
Nu har vi just kommit in från en powerwalk såhär på morgonkvisten, riktigt skönt ute, bara solen som saknas..
Men idag då, ja då ska vi först ut till min mami och papi och hälsa på dom och även lämna igen deras bil som vi la beslag på igår och sedan ska vi på kalas i Obbola, Pernilla fyller nämligen år, ska inte skriva hur gammal hon blir, eller vi kan ju säga 21. Sedan är det fotboll i staden som gäller och sedan får vi se hur kvällen avrundas, men jag är sugen på en riktigt GOD middag iaf, ska även ta mej ut och springa lite intervaller, får försöka klämma in det någonstans under dagens lopp!
Igår blev det filmmys på hemmaplan, Viktor, Pernilla och Alvin kom förbi och gjorde
oss sällskap.. Såg någon krigsfilm :P Inte sådär överbra men herrarna i huset var då
nöjda =P Jag råkade faktiskt somna mitt under filmen (vilket jag ALDRIG brukar göra) så att så himla
bra kan den ju ej vart ;P
Alvin bänkade sig i våran säng och såg oliver Twist innan han slummrade in.

Nu ska jag slänga mej i duchen! Ha en fin dag! pussåkram


aoch!

Gokväll!!

Kom nyss hem från träningen och det börjar kännas i min kropp att det vart en hel del träning denna vecka måste jag väl erkänna, över 1½ timmes fotboll/fys blev de ikväll också att lägga till på veckans schema :) Bra jobbat, dom sista 20 intervallerna tog vill jag lova! Trodde aaaldrig att jag skulle klara 20!? stycken men det gjorde jag! Hejja!
Nu har jag just slagit på tv'n för att se att skeå verkar spela klart bättre ikväll än sist! Goodie!
Loppan är också hos sin mormor och morfar och myser och det känns ganska skönt ändå =P
Ska strax slänga mej i duschen och sedan blir det bara mys i soffan till sängen kallar!
Börjar sju imorgon och vill ju inte vara helt förstörd när väckaren ringer ju=P
Städningen blev ju inte helt klart idag och jag orkar verkligen inte ta tag i den alls ikväll så det får bli morgondagens ångestproblem =P haha!
Idag när Alexander och Sveis kom hem från staden vid typ 5 så hade han köpt en super fin blombukett till mig, hur gulligt var inte det!? Det gjorde helt klart min torsdag till något lite extra =) Underbart!!

Näe nu måste jag slänga mej i en varm och lång dusch!
Ha en mysig kväll! Pussåkram


Shiit!

harregud vad denna dag har flugit förbi!! Swoch sa det bara sen var det dags att gå hem från jobbet! Skönt med sådana dagar kan jag tycka =)
Fick även ett gulligt sms av min mor som hade lite Svea abstinens och åkt hem från Hemavan ihopp om att få låna loppan imorgon! Inga problem för min del =) Så Sveis får vara ledig från dagis imorgon och ha en heldag med mormor istället :)
Ev får hon åka dit redan ikväll och sova där också, liksådär inga problem för min del :)
Kan vara skönt att få vara barnfri nu å då, sen slipper jag ju då också stressen på morgon med att hinna lämna innan 7.
Ikväll blir det träning och sedan en finputs här hemma så att det är helg imorgon när jag kommer hem från jobbet!

Sen har vi också fixat med semestern, både jag och Alex får nämligen 5 veckors semester i år och dessutom alla 5 veckorna samtidigt, sweet säger jag! Hela Juli och första veckan i Augusti! Kanonbra!

Näe nu ska jag lägga på ett kol med städningen!
Ha en fin kväll! Pussåkram


Lååång Day!!

Idag har vart en himla lång dag, slutade jobbet vid 6 och skyndade sedan hem till mina två hjärtan, han bara innanför dörren och prata lite med Sveis så var det dags att byta om till träningskläder!
Träningen gick iaf finemang och var inte lika dryg som gårdagens ;P
När jag sedan kom hem vid 9 så sov loppan, har ju knappt hunnit träffa damen! Nu har jag också bäddat ner mej i sängen och slagit på "jag är Zlatan" och hoppas på att kunna somna fort, för imorgon ringer väckaren sådär tidigt igen, jag börjar nämligen sju =P

Imorgon väntar mer träning på kvällen men då hinner jag faktiskt mysa med mitt lilla hjärta en heldel faktiskt eftersom jag slutar 4 :) perfekt om ni frågar mig!!
Nu ska jag låta John Blund komma på besök! Hoppas ni haft en fin dag!!
Pussåkram!
PS, Bjuder på några gamla bilder,


Usch!!!!!!!

Vilket sjukligt skit väder!! Dagens usch går utan tvekan till detta väder!
Kvällens fyspass är iaf avklarat, blev lite snabbhetsträningen som sedan avslutades med 500mx6 intervaller och usch vad sjukt drygt 500m kan vara!! Men vi klarade det och såhär efteråt känns det sjukligt bra :)
Good Job!!
Nu ska jag bänka ner mej i soffan framför Skellefteå-BIF!
Giiiivetvis hejjar jag på skeå även om dom ligger under med 2-0 i dagsläget!

Annars blir det en riktigt lugn kväll, ska vika lite tvätt och sedan slänga mej själv i tvätten en varm dusch är väl behövligt!!
Sen imorgon väntar jobb och jag jobbar till halv 6, dryg dag vill ja lova! Men får ju iaf lite sovmorgon, men sedan hinner jag bara hem sen ska jag på träning igen!
Ha en mysig kväll pussåkram!


Mördarveckan!

Goddag!
Idag gjorde jag min "första" dag på jobbet, förut har jag ju vart som en extra person men inte idag!
Men de gick ju faktiskt bra! Himla skönt!
Imorgon börjar jag inte förän halv 9 och det känns sjukligt skönt med lite sovmorgon =)
Just nu sitter vi och väntar på EM som ska komma förbi med en ny stomme till våran soffa eftersom den rasat ihop!?
Hoppas den nya håller bättre! Jag hoppas att vi får en ny stomme till hela soffan men det lär väl aldrig hända =P är ju bara "hörndivanen" som raserat! men hoppas kan man ju alltid!

Annars ikväll så är det träning som gäller, vi har ju "mördarveckan" nämligen, vilket innebär hård träning veckans alla sju dagar för att bryta ner kroppen lite! Så återkom på söndag och fråga hur kroppen mår =P

Nu ska jag springa ner i tvättstugan en snabbis så jag får något tvättat!
Ha en fin dag! Pussåkram


Last day!

Gokväll!!

Idag har likaså vart en himla bra dag, började morgonen med massa mys på hemmaplan och sedan blev de en tripp upp till staden för att hälsa på B-I och Sven! Där bjöds de på fika och lite skitsnack innan vi satte iväg för att försöka hitta ett par springskor åt moi! Hittade dom, på intersport faktiskt och jag måste säga att dom är galet sköna och även snygga! Katjing för det :)
Väl hemma kom min papi förbi en sväng och sedan Sara, himla trevligt!
Sedan begav jag mej ut på en joggingtur och nu sitter jag bänkad framför Alcatraz!
Joggingturen gick finemang och jag kände mig pigg och alert, blev 5 km och det gick som ganska enkelt ikväll faktiskt!
Skönt skönt!

Nu ska jag fortsätta se Alcatraz  och sedan hade jag tänkt krypa isäng så jag tar mig upp imorgonbitti! Börjar ju faktiskt 7 så det är ganska tidigt för att vara mej!
Hoppas ni haft en skön "långhelg"
Pussåkraam!Påsken som helhet!

Godmorgon!
Det har vart en sjukt bra påskhelg kan jag meddela =)
Började fredagen med jobb och sedan blev de hemmamys på kvällen innna Alex begav sig på sitt jobb!
På lördagsmorgon tog jag och loppan en prommis som slutade hos Emil och Tessan på kaffe och frukost, himla trevligt!!
Sedan blev de grillning där till middag, rikigt härligt.. Fick lite vårkänslor igen när solen faktiskt behagade att vara framme hela kvällen :) Dock blev de en liten miss i planeringen vilket slutade med att vi hade 4 marinerade fläskfileer 1 kg kyckling och 1 kilo ribs.. Opps =P hahah, den som säger att dom inte var mätt efter den middagen måste ju söka hjälp ;P

När vi sedan skulle åka hem så insåg vi att vi glömt nycklarna hemma och porten var låst! Så vi fick helt enkelt åka ut på lövöudden och sova där! (mor och far är ju ändå i fjällen)
På söndagen började vi dagen med lunch hos E & T igen (blev ju som förmodat en heel del mat över) och barnen fick busa ännu mer sedan blev de en tripp till Viktor och pernilla och hälsa på! Sedan följdes vi alla till Thomas och där bjöds det på middag!

Sedan följdes vi hit och såg en film innan vi avrundade kvällen!
Idag får vi se vad som sker, men något spännande blir det iaf :)
Hoppas ni haft en lika bra helg som vi! Pussåkram


Sweet långfredag!!

Jobbet idag gick bra, börjar komma in mer och mer och nu hittar jag de mesta också! Känns kanon! Men idag gjorde jag helg och man kan väl kalla det "långhelg" är ju faktiskt ledig på måndag!! :)
Efter jobbet blev det att komma hem till världens gladaste Svea, sen bjöds det på middag och sedan slumrade Alex till! Jag och loppan passade då på att koka lite ägg till frullen imorgon och sedan dekorerade vi dom, sen hann vi även med att pynta ris och mysa i massor! Påsktuppen har också vart förbi här å inte bara en gång heller, började redan igår :P detta resulterade i att vi behöver förmodligen inte köpa godis på ett år!! Svea har även fått nya kläder och massa kycklingar/tuppar som hon leker med som en tok :)
Nu sover mitt hjärta och jag har plockat undan och gjort det lite fint :)
Nu hade jag tänkt luta mig tillbaka i soffan och mysa med mitt stora hjärta framför Lets Dance, innan han ska åka och jobba!! Det enda som saknas en kväll som denna skulle vara ett glas vin! Att jag inte tänkte på det tidigare!! Aja så kan de gå ;)
Morgondagen är oplanerad så det återstår att se vad jag och Sveis hittar på för bus, jag hoppas iaf på fint väder så vi kan tillbringa dagen ute :)
Med det sagt, Glad påsk!!


Funniest thing!!

Denna skylt sitter på ett boende i Vännäs!! Ytterdörren är låst inifrån så ska man komma ut måste man slå en kod, kommer man utifrån är det öppet!! Detta är för att gamlingarna inte ska smita iväg!!image description


Sjukt trött!

Jobbade till 4 idag, åkte hem för att hämta upp min man och sedan begav vi oss och hämtade lillan på dagis, sedan direkt vidare på maxi för att handla lite maat (vilket var en bristvara här hemma efter att ALEX hade råkat lämna kylen öppen så allt va förstört)
Nu är det iaf påfyllt och även inhandlat endel inför påskhelgen! Sweet!
Slängde sedan i mej en tallrik fil för att sedan åka och träna fotboll, gick ju finemang, dock en smula kyligt men ändå kul! Dock sjukt jobbig avslutning och jag antar att det kommer att kännas imorgon =P

Nu har jag just lutat mig tillbaka i soffan, plockade fram ägg, och hade tänkt tjuvstarta pysslandet lite (blåsa ur ägg)  meeeen jag kände att det kändes alldeles för jobbigt och klockan är påtok för mycket såå jag sket i det! Får bli morgondagens todo istället, loppan får vänta med att kleta färg på äggen tills jag tömt dom helt enkelt =P
Det blir nog bra!

Imorgon ringer väckaren en smula tidigare än idag, kände att det blev lite väl stressigt idag så 15 minuter tidigare får jag bittert kliva upp ;P
Längtar iaf tills fredag då blir det lite "långledigt" Jag är nämligen ledig måndag :)

Nu ska jag glutta lite på tv'n innan jag kryper isäng!
Hoppas ni haft en bra dag! pussåkram
Trevlig påsk!


sista dagen vs 2:a dagen!

Idag gjorde jag min absolut sista dag på storsjöskolan, när jag lämnat in nycklarna där och tömt skåpet så gick jag på mitt nya jobb, andra dagen, gick ju bra iaf! Lite mer "hemma" än igår iaf så tillslut kanske allt går på räls där också!
slutade halv 6 även idag och när jag kom hem blev de middag och sedan massa mys med mina älsklingar!
Nu sover loppan och min man ser ut att ha slummrat till i soffan :P Sött! Har nyss vart och solat en stund och sedan blev de en välbehövlig dusch på det! Så nu sitter jag bänkad i soffan och kikar på hockey och känner lugnet!

Imorgon börjar jag sju.. Å jag fattar seriöst inte hur i tusiken jag ska hinna kliva upp, vakna till, lämna loppan på dagis, göra mej i ordning för jobb  och sedan infinna mej på jobbet 07,00!?
Jag tycker det ha vart stressigt och hinna med allt som ska på morgonen när loppan ska vara på dagis vid 8, nu har jag en hel timma mindre att spela på! Spännande! Väckaren ringer 6 imorgonbitti så det blir nog en tidig kväll så att vi tar oss upp =P

Annars då, ja livet leker nästan litegrann kan jag väl känna. Jag tror att jag kommer trivas som fisken i havet på mitt nya jobb, å kommer ju vara betydligt roligare att kolla lönekontot den 27:e =P Mer än dubbelt upp!! Sweet!
Näe nu ska jag se Barcelona-Milan innan jag gör natt!
Hoppas ni haft e fin dag! Pussåkram 


Är det såhär det är!?

Klockan är inte ens halv 10 och jag känner att jag är som redo att krypa isäng, blir man såhär trött av att jobba heltid!? :P Har legat i soffan hela kvällen och kännt hur jag när som helst slummrar till =P Kan ju meddela att det känns så sjukt lockande att krypa ner i världens skönaste säng just nu! =D
Egenligen skulle jag behöva slänga mig i duschen, meen sängen lockar bannemej mer! Hinner ju faktiskt duscha imorgonbitti eftersom jag börjar först halv 9!?
Såå, ska jag skita i detta och krypa isäng!? 
That's the question!
I vanliga fall brukar jag vara som mest effektiv på kvällskvisten, det är då jag brukar få nå "städil" och dona på med allt mellan himmel och jord!
Näe nu säger jag godnatt, det är ju bara måndag och jag ska ju orka med hela veckan ;P
Sovgott och drömsött!


Nytt jobb!

Imorse fick jag ett väldigt bra och roligt samtal, fick veta att allt var nu klart och att jag skulle få börja på mitt nya jobb IMORGON! Men Vips så fick jag börja redan idag. Så jobbade först till 1 på mitt "gamla" jobb och sedan rullade jag vidare till mitt nya, slutade halv 6 och fick komma hem till en färdiglagad middag! Det bjöds på fläskfile, grekisk sallad och ris! Mums!! =)

Så imorgon gör jag min allra sista dag på storsjöförskola och när jag slutar där klockan 1 så går jag till mitt nya jobb och från och med Onsdag är det endast det nya som gäller! Så hiimla bra kan jag tycka!
Känns så otroligt skönt med heltid, sen har jag ett superbra schema också för den delen, massa lediga dagar här å var, dock jobbar jag var 3:e helg men de känns inte så värst jobbigt faktiskt! Dom lediga dagarna här å var väger upp så mycket mer =)
Sen är min tidigaste morgon 07.00 men börjar även 08.30 så det känns ju superbra faktiskt! dock när jag börjar halv nio så slutar jag halv 6 meeen va gör det när allt kommer omkring

Nu sover båda mina hjärtan och jag har lutat mig tillbaka i soffan för att känna lugnet, min hals är ju inte riktigt bra ännu så jag skippar fotbollsträningen ikväll faktiskt! Känns som att det är bättre att bli frisk!
Så denna kväll kommer bli hel lugn vill jag lova eftersom både idag och imorgon är två långa dagar.. Kommer att bli en omställning att börja jobba heltid, halvtid är ju inget i jämförelse =P
Aja, ha en fin kväll!
Pussåkram


Vilket jävla skämt!

Gokväll!!
Vi har just svalt middagen, idag bjöds det på tacos, mums =)
Nu ligger vi bänkade i soffan alla tre och bara myser framför tv'n!
Ikväll blir det lugna gatan för att ladda upp för jobb imorgonbitti.
Men en fundering såhär på kvällskvisten, vad händer med vädret!?
Detta måste ju vara ett skämt! Här går man och tror att sommaren
är på väg och så blir det såhär!? Det kändes ju bara pissigt! Såg ju
inge positivt med att det ska komma såhär mycket snö när det var
bart igår!? Vars är plogbilarna btw?!
Från så mycket vårkänsla till december på bara någon timme?!
Möjligt!?
Att jag ens bor kvar i detta land är ju bannemej en bedrift, jag
hade klarat mig tiotusen ggr bättre utan snön. Jag skulle inte ha något
emot att ha sommar året om.. Tänk att inte ens behöva äga en vinterjacka,
utan typ en skinnjacka på sin höjd!
UNDERBART skulle ordet vara!

Näe nu blev detta just en riktig skitdag!
Pusshej


Godmorgon!

Lagom till att helgen är förbi så börjar jag känna mej hyffsat kry! Givetvis!! Men jag har ändå haft en mysig helg!
I fredags blev de massa mys här hemma med lets dance på tv'n!

Igår vaknade vi tidigt och så åkte vi upp till Berghem för frukost och sedan löste vi melodikryssert, pensionärsvarning!? Kanske, men kul var det.. Å för att inte tala om god frukost också ;)
Sedan vid 11 for vi till vännäs och grattade min mormor som fyller år idag egentligen, hann även göra ett stopp och hälsa på min morfar, sedan stannade vi till på Vännäs IP och kikade på fotboll ett litet tag innan vi rullade hemmåt, väl hemma så blev de middag och sedan på kvällskvisten kom viktor och Pernilla förbi och det blev en film och lite gotta! Inte dumt!

Somnade vid 12 igår så känner mej utvilad idag, slog upp ögonen vid 8 och nu sitter jag bänkad i soffan och ser på tv, loppan är hos sin mormor och morfar och hälsar på och Alexander sover ännu!

Idag blir det återigen lite fotboll. obbola spelar mot teg på dragon och de ska vi se, sen får vi se vad resterande tid av denna söndagen bjuder på!
Men tråkigt att när jag väl börjar bli kry då är helgen över, men men!
Så kan det gå!
Nu ska jag slänga mig i duschen! Ha en fin dag! Pussåkram


RSS 2.0